top of page

Lef!

Bijgewerkt op: 26 jan. 2021

'Hee Muriel, heb jij lef?'

Daar moest ik even over nadenken. Is naar Japan gaan om Engelse les te geven aan kinderen lef hebben? Misschien wel, als je er nog nooit geweest bent en helemaal geen juf bent. Is jezelf onderdompelen in een Fins wak lef hebben? Is een intregriteitskwestie op de directietafel leggen lef hebben? Misschien wel, vooral als je het risico loopt er zelf het slachtoffer van te worden. Maar alles is beter dan mijn naam te verbinden aan slecht werkgeverschap.


De vraag prikkelde mij. Vooral vanwege de vrouw die me dit vroeg. Een verbinder pur sang, een krachtig mens, complimenteus. Ze vroeg me nog meer: wil jij een verhaal over lef opschrijven? Jouw verhaal? Wil je andere vrouwen inspireren om lef te tonen? Een stap te zetten die spannend is, nieuw is, onbekend is. Ja. 'Ja dat wil ik.' Ik vind het belangrijk voor vrouwen om rol modellen te zien. Het is belangrijk om te delen. Om te doen. Om te groeien. Samen te groeien. Want we zijn al ver, maar we zijn er nog niet. En het hoeft niet groots en meeslepend. Voor iedereen is lef anders. Het gaat erom dat we het zetten van een stap niet te ingewikkeld maken. Niet teveel eisen aan onszelf stellen. Wel staan voor wat we belangrijk vinden. Onze dromen waarmaken.


Samen met 49 bijdragen van andere vrouwen, staat mijn persoonlijke verhaal in dit boek. Een boek dat hopelijk inspireert, uitdaagt, verdiept. Ik vind het in ieder geval bijzonder om de verhalen van de anderen te lezen. Wat een avontuur om hieraan mee te schrijven!


Wil jij ook geïnspireerd worden? Zoek je nog een mooi cadeau voor een vrouw (of man) in je omgeving? Misschien is dit wat je zoekt. Bestel het boek bij mij als je een gesigneerde versie hebben wilt. Ga hiervoor naar de pagina 'shop.' Daar kan je overigens ook het e-book bestellen. O ja, overigens verdien ik niet echt geld aan het boek. Mijn grootste beloning is binnen wanneer ik een bijdrage heb geleverd aan een inclusievere wereld.73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page